Een compleet portfolio

Training Center

Wireshark training voor voice engineers (basis)

Data & inschrijven

Deze training is bedoeld voor VoIP-engineers die hun troubleshooting skills willen vergroten. Veel Voice-over-IP problemen zijn lastig te onderzoeken zonder naar de daadwerkelijke communicatie tussen de betrokken systemen te kijken. Met behulp van een packet capture kan precies gekeken worden waar het mis gaat.
Deze basistraining richt zich op het gebruik van Wireshark om VoIP problemen te analyseren. Hoe kun je netwerkverkeer afvangen voor analyse, welke onderliggende en ondersteunende netwerkprotocollen kunnen een rol spelen in de problemen en hoe kun je Wireshark gebruiken om deze problemen boven tafel te krijgen.
De training wordt gegeven door Sake Blok. Vanuit zijn bedrijf helpt hij klanten bij het vinden van de root-cause van applicatie- en netwerkproblemen. Hij heeft 20 jaar ervaring in het analyseren van netwerkverkeer en is een van de core-developers van Wireshark.

Prijs en duur van de training

Deze training duurt 1 dag van 9.00 tot 17.00. Log in en bekijk de prijs onderaan deze pagina.

Programma

Networking 101
Hoe zat het ook alweer met ethernet, switches, vlans, routers, ip adressen, ARP, ICMP, UDP, TCP, DHCP en DNS. En welke VoIP problemen kunnen er ontstaan door problemen in de inrichting van het netwerk.

Wireshark 101
Aan de slag met Wireshark om netwerkverkeer zichtbaar te maken en te analyseren. Welke features in Wireshark zijn er beschikbaar en welke features kunnen met name in de analyse van VoIP verkeer helpen in de analyse.

Aan bod komen onder andere:

  • Basiskennis Wireshark
  • De protocol hierarchy
  • Endpoints en Conversations
  • Follow … stream
  • Filtering

SIP en RTP
Het SIP protocol dat gebruikt wordt voor signalling wordt in dit blok nader onderzocht in Wireshark. Daarnaast zal gekeken (en geluisterd!) worden naar het RTP-protocol. En hoe kun je Wireshark beter inzetten in de analyse van deze 2 protocollen.

Aan bod komen onder andere:

  • VoIP calls overzicht en flow diagrams
  • Beluisteren RTP-streams
Log in en lees verder
Meer weten?

Stel uw vraag via de button of bel naar +31 413 72 42 00