Blijf op de hoogte

Nieuws & Acties

Nieuws & Acties

BusinessCom neemt activiteiten Stupers over per 1 februari 2023

BusinessCom neemt activiteiten Stupers over per 1 februari 2023

BusinessCom, distributeur sinds 2002 in telecom- en ICT-oplossingen gevestigd in Veghel (Nederland) en Merchtem (België), neemt per 1 februari 2023 officieel alle activiteiten van distributeur Stupers (opgericht in 1991) uit Rosmalen en Zellik over. Door de overname breidt BusinessCom het productportfolio uit met video surveillance oplossingen én groeit het aantal telecom- en ICT-oplossingen dankzij de toevoeging van onder andere NEC hardware, Snom en Xelion.

De overname van Stupers is een strategische zet waarmee BusinessCom de one-stop-shop propositie versterkt. Door eerdere overnames van Televersal in 2016 en Futura ICT in 2020 is BusinessCom al significant gegroeid in producten en partners. Met de overname van Stupers groeit het aantal unieke partners weer sterk en kan BusinessCom meer oplossingen aanbieden aan bestaande partners. Doordat medewerkers van Stupers meegaan naar BusinessCom blijft de kennis en service in huis, blijven partners hun vertrouwde contactpersoon behouden én halen ze hun voordeel uit een breder productportfolio en ruimere openings- en leveringstijden.

Pieter van Eldonk, directie BusinessCom: “Door de overname van Stupers in Nederland en België wordt onze propositie nog sterker. Met i-PRO kunnen we ineens de markt van de video surveillance gaan bestrijken, met Xelion onze My-Connect cloud propositie versterken en met de randapparatuur van o.a. Snom onze one-stop shop strategie nog verder verstevigen. Het credo van deze overname is dan ook: “Samen sterker” en daar heb ik alle vertrouwen in. Ik kijk uit naar alle nieuwe kansen die dit ons weer gaat bieden.’’

Maikel Broecks, bedrijfsleider Stupers: “Volgens mij is deze overname voor iedereen positief. We kunnen onze klanten nog beter en van een ruimer assortiment voorzien op het gebied van video surveillance, telecom en networking. We hebben meer de ruimte om te verbreden en tevens zijn er gelijk een aantal belangrijke punten zoals bijvoorbeeld langere openingstijden en databasekoppelingen geregeld. Ons Stupers team gaat samenvoegen met een sterke distributeur en dat voelt goed.”

Het merkenportfolio van BusinessCom wordt door de overname uitgebreid met onder andere Xelion, i-PRO en NEC. Hierdoor kunnen nieuwe en bestaande resellers inmiddels voor meer dan 40 merken bij BusinessCom terecht, waaronder My-Connect, Mitel, Unify, Alcatel-Lucent Enterprise, ClearVox, Jabra, Gigaset, Ascom, Extreme, NETGEAR, Barracuda, LANCOM Systems, TP-Link, Pridis, Yealink, Xelion, i-PRO, NEC en Snom. Met de overname van Stupers groeit het aantal unieke resellers naar ongeveer 1650 in zowel het MKB- als het grootzakelijke segment in de Benelux en Nordics. 

Vanuit het magazijn in Veghel worden bestellingen die op maandag t/m vrijdag voor 22:00 uur en op zaterdag voor 17:00 uur zijn geplaatst dezelfde dag nog verzonden. Door de ruime openingstijden en leveropties kunnen bestellingen 7 dagen per week in Nederland worden geleverd. BusinessCom blijft zich onderscheiden in visie, kennis, ondersteuning en sterke relaties. Ook na de overname van Stupers staat de dienstverlening richting resellers centraal en worden de beste telecom- en ICT-oplossingen aangeboden, zowel on-premise als in de cloud.
 


Meer weten?

Stel uw vraag via de button of bel naar +31 413 72 42 00