Blijf op de hoogte

Nieuws & Acties

Nieuws & Acties

Klantcase: LANCOM en Whyless leveren nieuw netwerk CKC Drenthe

Klantcase: LANCOM en Whyless leveren nieuw netwerk CKC Drenthe

CKC Drenthe verzorgt basisonderwijs en kinderopvang op 31 kindcentra in Drenthe. Na een Wi-Fi Health Check van Whyless op het CKC-hoofdkantoor in Assen bleek de apparatuur toe aan vervanging en werd besloten om de bestaande infrastructuur te vernieuwen met routers en access points van LANCOM Systems.

Voor de digitalisering van het onderwijs is de druk op wifi-netwerken in scholen flink toegenomen. Zo krijgt bij CKC Drenthe elk kind vanaf groep 3 een iPad of Chromebook van school die ze gebruiken in de lessen. Verspreid over alle locaties maken ongeveer 5500 leerlingen en 900 werknemers dagelijks verbinding met het netwerk.

“We kunnen tegenwoordig niet meer zonder wifi,” verklaart Remco Luitjens, stafmedewerker ICT bij CKC Drenthe. “Van financiële pakketten en educatieve software tot ziekteverzuim en salarisadministratie, alles vindt digitaal plaats. We zijn heel afhankelijk geworden van webbased software, dus een stabiele internetverbinding is enorm belangrijk.”

De stichting CKC Drenthe is eind 2017 opgericht als fusie van twee besturenkoepels: COG Drenthe in Assen en omgeving, en CONOD in Noord-Oost Drenthe. Logischerwijs maakten beide organisaties gebruik van hun eigen wifi-netwerk en na verloop van tijd zijn een aantal locaties uitgebreid of verbouwd. Toen netwerkspecialist Whyless begin 2022 langskwam voor een Wi-Fi Health Check, werd al snel duidelijk dat de volledige infrastructuur toe was aan vernieuwing. “We wilden naar één leverancier toe en de situatie voor alle locaties gelijktrekken”, aldus Luitens…

Lees via deze link het volledige artikel van Channel Connect Magazine.


Meer weten?

Stel uw vraag via de button of bel naar +31 413 72 42 00