Blijf op de hoogte

Nieuws & Acties

Nieuws & Acties

NETGEAR: “We doen er alles aan om resellers te helpen succesvol te zijn"

NETGEAR: “We doen er alles aan om resellers te helpen succesvol te zijn

BusinessCom levert al sinds 2017 de total networking oplossingen van NETGEAR. Mike Schut, VAR IT Salesteam Lead Benelux deelt in dit interview zijn visie op de networking trends van nu en hoe NETGEAR hier op inspeelt: “Innovatie heeft altijd in ons DNA gezeten. Als je blijft stilstaan, loop je een groot risico dat je bevriest.”

Wat vind jij momenteel de belangrijkste trends in networking?
Mike Schut: “Hybride werken blijft uitdagend op het gebied van veilige connectiviteit. Hybride werken vraagt om nieuwe methoden om medewerkers op afstand veilig te verbinden met bedrijfsgegevens en -bronnen die verspreid zijn over verschillende multicloud-omgevingen. Hoewel medewerkers worden aangemoedigd om vaker op kantoor te werken, werkt meer dan 40% nog fulltime of enkele dagen per week op afstand. Hierdoor worden traditionele beveiligingsmodellen achterhaald, wat een probleem vormt voor de IT-afdeling.”

“Daarnaast wordt de toekomst van datacenters bepaald door trends zoals een toenemend gebruik van servervirtualisatie, edge computing, hybride cloudoplossingen, AI, automatisering en duurzaamheid. Deze ontwikkelingen zullen de efficiëntie, schaalbaarheid en beveiliging verbeteren en tegelijkertijd de latentie en de impact op het milieu verminderen. Hier zijn onze netwerkoplossingen zeer geschikt en denken we graag mee in dit advies.”

Hoe onderscheidt NETGEAR zich van andere leveranciers van netwerkapparatuur?
“Bedrijfscommunicatie heeft in 20 jaar een gigantische transformatie ondergaan. Na de tijd van bekabelde computers, zitten we nu in het draadloze tijdperk met steeds nieuwere generaties WiFi. Al die jaren was NETGEAR van de partij.”

“Innovatie heeft altijd in ons DNA gezeten. Als je blijft stilstaan, loop je een groot risico dat je bevriest. Op het moment dat het nodig is, ontbreekt dan de flexibiliteit en de slagkracht om goed in de markt te opereren. “En dat geldt niet alleen voor ons, maar zeker ook voor channelpartners.”

“Dat NETGEAR in de spotlights staat, komt door de veranderingen in de markt. WiFi is de data-infrastructuur van heden en toekomst. Daar waar in het verleden een ethernet-poort het uitgangspunt voor connectiviteit was, is dat tegenwoordig WiFi. Bovendien is het aantal clients per medewerker groter dan ooit. Iemand op kantoor heeft al snel twee of drie apparaten die met het WiFi-netwerk communiceren. Bedrijven moeten dus flink opschalen om die vraag bij te benen. Bij 25 medewerkers zijn al snel 75 apparaten met het netwerk verbonden. Daar komt bij dat het beheerde en niet-beheerde apparaten zijn die WiFi willen gebruiken.”

Wat maakt NETGEAR interessant voor business partners?
“NETGEAR is al sinds 1996 actief op de networking markt. We hebben een compleet hardware portfolio, van routing tot mobiele hotspots, switch en accessspoints die allemaal beheerd kunnen worden in INSIGHT.”

“NETGEAR is succesvol in het MKB en doet er alles aan om zijn resellers te helpen succesvol te zijn in die markt. De beheerdienst NETGEAR Insight helpt resellers om tijd te besparen, gemoedsrust te realiseren en zichtbaarheid op issues te verkrijgen door het complete netwerkmanagement te centraliseren in een portaal. “Het past bij de nieuwe manier van op cloud gebaseerde werkwijze. Alle door NETGEAR Insight beheerde netwerken en apparaten zijn beschikbaar in één venster op zowel de webportal als de mobiele app. Dit alles om de zichtbaarheid te vergroten. Dit is een belangrijk element omdat het niet langer realistisch is dat voor elk issue on-site support wordt gegeven. De portal zorgt ervoor dat bijna alle issues remote kunnen worden opgelost. Hierdoor kan de reseller veel efficiënter en sneller reageren op vragen van zijn klant. Daarnaast biedt NETGEAR gratis WiFi site surveys aan, die kunnen aangevraagd worden via prowifidesign@netgear.com .”

WIFI7 is een belangrijke ontwikkeling. Hoe moeten resellers hier mee omgaan?
“Misschien wel de belangrijkste innovatie in WiFi 7, MLO maakt het mogelijk om niet-aangrenzende kanalen van elke beschikbare frequentieband samen te voegen. Door dynamisch te schakelen tussen kanalen op basis van netwerkomstandigheden verbetert MLO de snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van gegevensoverdracht, met name in dichtbevolkte WiFi-omgevingen. Het netwerk kan een bottleneck worden als het niet up-to-date word gebracht bij aansluitingen vanuit ISP hoger dan 1GB.”

“Trends die we zien:
• Het Wifi-netwerk gaat steeds zwaarder belast worden doordat het aantal apparaten per gebruiker naar 4 is gegaan;
• Rol van het netwerk en ondersteuning vanuit de fabrikant word belangrijker in combinatie met dat marge op hardware onder druk staat;
• De vraag naar goede support achteraf is verhoogd doordat het netwerk de ruggengraat wordt van moderne/hedendaagse bedrijven.”

Wat hebben jullie nog meer te bieden?
o Gratis WiFi site survey zodat op basis van dit rapport je een wifi netwerk krijgt dat volledig op maat is van jouw eisen en wensen;
o Kostenloos 24/7 support via het Pro Wifi Team;
o Hardware die enkel toekomstbestendig is en daarom klanten vooruit laat investeren, dit door middel van onze mega goede pre-sales ondersteuning;
o Hardware die exclusief beschikbaar is voor Pro Wifi Partners waarbij er goede marges op hardware gemaakt kunnen worden;
o Software die zo ontzettend plug & play is waardoor het betaalbaar en gemakkelijk is;
o Niet alleen ondersteuning tijdens de levenscyclus, maar zelfs ver voordat je het aanschaft als pre-sales tot nadat je het in gebruik hebt, after sales.

Verder nog een boodschap die je aan het resellerkanaal kwijt wil?
“De samenwerking met BusinessCom stamt al uit 2017, ver daarvoor deed NETGEAR zaken met de voorloper Televersal. We zijn samen enorm gegroeid en helpen elkaar met expertise en sales ondersteuning. NETGEAR is met zijn PoE-switches al jarenlang actief op de markt voor VoIP. Met de Insight managed access points zijn de resellers en de eindklanten klaar voor de toekomst. Met ons cloudsysteem Insight Pro, PoE-switches en acces points hebben we zowel de remote cloudmanagementlaag als de volledige hardwarelaag volledig gedekt voor de (VoIP)reseller. “Als er een WiFi-design nodig is voor een eindgebruiker, houden wij daar rekening mee, zodat we het juiste WiFi-netwerk kunnen ontwerpen.”

Webinar BusinessCom & NETGEAR
BusinessCom geeft in samenwerking met NETGEAR op vrijdag 13 september het webinar ‘Waarom je klanten moeten upgraden naar WiFi7’. Aan bod komen de ontwikkelingen van WiFi7, waarom het belangrijk is dat bedrijven hun netwerk nu toekomstbestendig maken, hoe je dit als reseller commercieel het beste aanvliegt en hoe je dit kunt faciliteren met de oplossingen van NETGEAR.

Datum: vrijdag 13 september
Tijdstip: 10.00 – 11.00 uur
Locatie: online

Extra bonus! Elke reseller die dit webinar tot het eind toe volgt, ontvangt gratis een NETGEAR Accespoint.

Meld je hier aan voor het webinar

Op de foto van links naar rechts: Mike Schut, Robin Deetman en Thomas Verheul.


Meer weten?

Stel uw vraag via de button of bel naar +31 413 72 42 00